349.000
Slaapkamers: 4
Badkamers: 2
324 m²

Overview

NIEUW TE KOOP in een rustige straat middenin Neerpelt-Centrum op wandelafstand van marktplein, winkels & horeca, Dommelhof sport- en cultureel centrum, Dommelslag, Klankenbos & uitvalswegen: verrassend ruime, gerieflijk, correct en net onderhouden doch op te frissen 4 slaapkamerwoning met fijne living, leefkeuken, inpandige garage & eigen oprit met parkeerplaatsen op een perceel van 3a24ca. Asbestveilig & EPC D = correct = geen renovatieplicht!

Deze woning is nog steeds eigendom van de familie die deze woning heeft gebouwd in 1970 en kenbaar met liefde onderhouden heeft.
De woning behoeft wel wat opfrissing om aan de hedendaagse sfeer en normen te voldoen, maar toch heeft de woning al meteen een bepaalde charme en is ze direct bewoonbaar, valt de EPC goed mee (klasse D), is ze asbestveilig en biedt ze verrassend veel ruimte en sfeer. De locatie blijft echt een van de grootste troeven, deze is zeer gegeerd!
Extra voordeel van deze woning is dat er een ruime kelder is en dat de rest volledig een kruipkelder heeft waardoor verbouwingen / verleggen of aanpassingen van leidingen veel gemakkelijker uitgevoerd kan worden.
De zolder is nog (gedeeltelijk) bij-geïsoleerd.
De woning is aangesloten op de riolering en de septische put is er wel nog, maar dient enkel als tussenbuffer. Er is ook een regenwaterput.
De woning voldoet al aan de norm van minstens EPC D en behoeft dus niet de verplichte renovatie binnen 5 jaar!
Tevens is de woning asbestveilig!

De woning wordt verwarmd met een goed onderhouden, recente HR+ aardgasverwarming (2018). De ondergrondse mazouttank is netjes gesaneerd, zie ook bewijs tussen de downloads.
Tevens vindt u energieprestatiecertificaat, asbestattest, bodemattest, plannen in de bijlages, net als de documenten die door de notaris aangeleverd werden (kadastrale info, RVV, odemattest, stedenbouwkundige info enz.) Elektrische keuring volgt 29-8-2023, wij verwachten dat deze niet conform gaat zijn zoals bij 95% van de oudere huizen, dit betekent dat er wat aanpassingen dienen te gebeuren om te voldoen aan de hedendaagse normen.

Indeling:

Gelijkvloers heeft de woning verder een inkomhal met gastentoilet, een ruime, zeer lichtrijke keuken met ruimte voor een ruime eethoek en uitzicht op de tuin, een ruime woonkamer, een fijne achterinkom met inbouwkast, een ruime wasberging met ook een extra douche.
Met gebruik van poutrels zouden verschillende van de ruimtes tot één ruimte gemaakt kunnen worden. De garage is via buitenom te bereiken en biedt plek voor een auto, tevens is er nog een ruim tuinhuis voor de fietsen, grasmaaier, tuingereedschap en opslag.
De gemakkelijke en met liefde aangelegde en net onderhouden, wintergroene tuin biedt altijd wel een plekje in de zon en/of schaduw en u heeft ook veel privacy in de tuin. Er is tevens een pomp waarmee het regenwater uit de put gebruikt kan worden voor de tuin. Het gebouw van Delhaize in de achtertuin biedt zeker ook voordelen die u tijdens een bezichtiging echt zult ervaren!

Op de eerste etage biedt de woning drie ruime slaapkamers en nog een vierde slaapkamer. Tevens is er ook een badkamer, te bereiken via de overloop, met een ligbad, wc, wasmeubel met lavabo.
Vanuit de overloop bereik je via een stevige uitschuifbare trap nog de verrassend ruime zolder.

Bijzonderheden:
+ Woning met verrassend veel ruimte en potentie
+ Toplocatie: in rustige straat op wandelafstand van marktplein, winkels / horeca, Klankenbos, Dommelhof sport- en cultuurcentrum, Dommelslag, relatief rustig gelegen en toch centraal
+ Lichtrijke leefkeuken met zicht op de nette tuin
+ Goede zonoriëntatie; een fijne, kleine tuin is toch beter dan een dakterras op appartement?
+ Garage, eigen oprit met parkeerplaatsen
+ Veel bergruimte in kelder, zolder & tuinhuis
+ Degelijk gebouwd met ruime kelder en kruipkelder en met liefde onderhouden
+ Mooie ruime slaapkamers
+ Zeer ruime zolder met potentie
+ Reeds aardgas en reeds deels aangepaste ramen/schrijnwerk
+ Wasberging + douche als 2e badkamer is plus
+ Veel privacy, zelfs in de fijne tuin.
+ Asbestveilig
+ EPC is klasse D en dus geen renovatieplicht!

+ Indien dit uw enige en eigen gezinswoning wordt betaalt u bij notariële overdracht sinds 1/1/2022 slechts 3% registratierechten (i.p.v. 6% vandaag).
+ Veel andere, aanvullende premies bij renovatie die u kan vinden op www.premiezoeker.be:
+ Verbouwen van de woning kan met 6% BTW

Benieuwd naar deze woning? Bent u na het bekijken van de info, de foto’s en de bijgevoegde plannen aangenaam verrast, dan bent u altijd welkom om een afspraak tot bezichtiging op de kijkdag dinsdag 5 september van 10.00-17.00 uur te maken. Wij werken altijd op afspraak.
Indien dit niet past voor meerderen, plannen we wellicht nog een tweede kijkmoment in.
Gedetailleerde informatie zoals EPC, kadastrale en stedenbouwkundige info, asbestattest, elektrische keuring, attesten, keuringen enz. zijn door onze Belgische makelaar beschikbaar gesteld.

De mooie foto’s geven slechts een impressie; u bent welkom om deze woning te bezichtigen en de ruimte en sfeer van de woning en het perceel te kunnen beleven. De woning is meer dan het bezichtigen waard!

Wij beseffen dat u nog even moet wachten tot de bezichtiging, maar gebruik deze tijd om uw financiering te checken met een (Belgische) hypotheekverstrekker indien u dit nog niet heeft gedaan. Voor woningen in België zijn helaas enkel leningen via Belgische hypotheekverstrekkers toegelaten. De regels in België zijn daarentegen ook nog strenger dus voorbereiding met een Nederlandse hypotheekverstrekker is helaas niet voldoende. Kandidaten die hun financiering in België hebben voorbereid, wekken altijd meer vertrouwen. Wij kunnen u meerdere hypotheekverstrekkers aanbevelen indien u dit wenst.

Details

 • Perceel oppervlakte:
  324 m²
 • Woonoppervlakte:
  172 m²
 • Kamers:
  5
 • Slaapkamers:
  4
 • Badkamers:
  2
 • Garages:
  1
 • Prijs:
  349.000
 • Bouwjaar:
  1970
 • Status: