599.000
Slaapkamers: 3
Badkamers: 1
1914 m²

Overview

Charmante, in het villabos van de Grote Heide gelegen, villa-landhuis, met omheinde tuin en terrassen georiënteerd op het zuidwesten. Deze villa heeft een royale, van open haard voorziene, living in verbinding met de keuken, veranda met haard, 3 slaapkamers, badkamer, kelder, zolder en ruime garage voor mogelijk 2 auto’s. De woning heeft een bruikbare vloeroppervlakte van ca. >240m2 op een gegeerde plaats in (Neer)Pelt en een mooie tuin met een tuinhuis, veel groen & potentie en dit op een perceel van totaal 19a 14ca (1914 m2).

De woning is gelegen op 8 autominuten van de grens met Valkenswaard (Nederland), met vlakbij voorzieningen als lagere school en bakker op fietsafstand. Supermarkten, bibliotheek, sport- en cultuurcentrum Dommelhof, verschillende eet- en drinkgelegenheden en het gezellige centrum van Neerpelt met wekelijkse markt liggen op slechts 6 min. afstand. Weert, Budel, Bergeijk liggen vlakbij net als de uitvalswegen naar Eindhoven, Genk & Hasselt, Mol & Geel en de A2 Amsterdam-Maastricht. De prachtige natuur die Pelt (Hageven enz.) en omstreken te bieden hebben, bereik je zeer snel en vlot te voet, per fiets of gemotoriseerd verkeer. Ook is er elk uur een rechtstreekse treinverbinding vanuit Neerpelt naar Antwerpen en in de spits van en naar Brussel. Zelfs vanuit deze villawijk is er een belbusverbinding. Het bos ligt meteen nabij, ideaal voor mensen die graag van rust en privacy houden.

De woning is op te frissen en te renoveren, en de zolder boven de woonkamer kan eventueel (deels) bij de living getrokken worden waardoor de woonkamer een nog ruimtelijker gevoel geeft.

Indeling:
De ruime living in contact met de keuken, veranda, de hal met vestiaire en gasten-wc, 2 slaapkamers met hiertussen een badkamer met douche, ligbad, wastafel en wc. Verder is er naast de keuken een sas en een wasberging.
Iets lager ligt de garage en van hieruit bereik je ook de (droge) kelder.
Op de eerste verdieping bereikbaar vanuit de woonkamer met een wenteltrap is nog een derde slaapkamer met wasbak. Tevens is hier ook een ruime, goed toegankelijke zolder die eventueel nog (deels) omgebouwd omgebouwd kan worden tot 4e slaapkamer.

De woning is vergund in 1978 en werd bewoond in 1981. Ze heeft een energieprestatie (EPC 621 kWh/m2/jaar, klasse F) en wordt verwarmd met stookolie. De verwarming en opslagtank zijn netjes onderhouden en gekeurd. De elektriciteit dient door kopers conform wetgeving te worden gemaakt binnen 18 maanden na de akte.
De villa is is voorzien van hardhouten ramen met hoofdzakelijk dubbel glas. Het dak werd reeds aangepakt met een overzetdak. De woning is degelijk gebouwd. Er is een ingebouwde alarminstallatie en een grondwaterput en -pomp voor een eventueel aan te leggen beregeningsinstallatie voor de tuin.
Dit is een riante woning waar nog werk aan is, maar die echt de potentie heeft om volop van de leefruimtes en de omringende natuur kan genieten.

Pluspunten:
+ residentiële, rustige ligging in en nabij de bossen
+ degelijk gebouwde villa
+ volledig omheind
+ alarminstallatie aanwezig
+ mooie zonoriëntatie van de woning
+ leefruimtes is enorm groot en veel potentieel
+ slaapkamers hebben allen eigen badruimte
+ dubbele garage
+ kruipkelder (deels) en kelder bieden mogelijkheid tot simpele renovaties
+ Indien dit uw enige en eigen gezinswoning wordt betaalt u bij notariële overdracht na 1/1/2022 slechts 3% registratierechten
+ De woning kan in aanmerking komen voor een aanvullend verlaagd tarief voor de aankoop van de enige eigen woning met verbintenis tot ingrijpende energetische renovatie, meer info: https://www.vlaanderen.be/aanvullend-verlaagd-tarief-voor-de-aankoop-van-de-enige-eigen-woning-met-verbintenis-tot-ingrijpende-energetische-renovatie
+ Veel andere, aanvullende premies bij renovatie die u kan vinden op www.premiezoeker.be
+ Verbouwen van de woning kan met 6% BTW

Beschikbaarheid: op korte termijn

Overige informatie zoals plannen, attesten, keuringen etc. zijn door onze Belgische collega beschikbaar gesteld.
De woning is een bezichtiging waard.

Neem zeker ook even de moeite om uw financiering te checken met een (Belgische) hypotheekverstrekker indien u dit nog niet heeft gedaan.
Voor de Nederlanders: woningen in België mogen enkel gefinancierd worden via Belgische hypotheekverstrekkers. De regels in België zijn daarentegen ook nog strenger dan in Nederland dus voorbereiding met een Nederlandse hypotheekverstrekker is helaas niet voldoende. Kandidaten die hun financiering in België hebben voorbereid, wekken altijd meer vertrouwen. Wij kunnen u meerdere hypotheekverstrekkers aanbevelen indien u dit wenst.

Details

 • Perceel oppervlakte:
  1914 m²
 • Woonoppervlakte:
  244 m²
 • Kamers:
  4
 • Slaapkamers:
  3
 • Badkamers:
  1
 • Garages:
  2
 • Prijs:
  599.000
 • Bouwjaar:
  1978
 • Status: