149.000
766 m²

Overview

BOUWGROND in Hamont: Ideaal gelegen, OB / open bebouwing bouwperceel / bouwgrond / bouwkavel met oost/zuidoostgerichte tuin in fijne, rustige straat nabij natuur, grens en kern van Hamont met een oppervlakte van totaal 766 m2 / 7a 66ca.

Het perceel is centraal en toch rustig gelegen.
De frontbreedte van het perceel is 16,21 meter (rooilijn is 16,59 meter) en achteraan is deze 16,44 meter breed; de diepte is gemiddeld minstens 47,47 meter diep.

De grond is reeds verkaveld en geschikt voor een open bebouwing. De verkavelingsplannen en -voorschriften zijn op verzoek verkrijgbaar. De grond is bouwgrond op opschortende voorwaarden dat verkavelingsakte die gepland is, getekend is.

Indien u belangstelling heeft, graag online uw interesse en contactgegevens kenbaar maken zodat wij u kunnen benaderen en ook kunnen inlichten wanneer en hoe u eventueel kunt bieden, kopen, bouwen enz.

Deze grond is verder uniek omwille van de ligging in de Teutenstraat, een fijne straat, die de verbinding vormt tussen het centrum van Hamont en de natuur, en toch nog op fiets- en wandelafstand van Hamont ligt met voorzieningen als de lagere school, kinderopvang, speeltuin, tennispark & sporthal, en ook de Hamontse dorpskern met supermarkten, bakker, banken, krantenwinkel, eet- en drankgelegenheden en toegang tot openbaar vervoer (bus & trein) en nabijheid van de grens met Nederland (Budel en Weert, Valkenswaard, Leende & Bergeijk) en uitvalswegen naar Weert & Eindhoven, Hasselt & Genk, Mol & Geel en de A2 Amsterdam-Maastricht.

Wonen in grensland is wonen in twee werelden, met alle voordelen van dien.
In de eerste plaats zijn de huizenprijzen in België nog steeds 25 tot wel 50% lager dan in de meeste delen van Nederland. En waar vindt u nog zulke mooie bouwgrond in Nederland, maar ook in Hamont-Achel?

Let wel: in België betaald u registratierechten en erelonen (in dit geval € 20.771,28) in plaats van BTW op een bouwkavel.

In België kunt u op zondagmorgen vers brood bij de bakker kopen.
En wie een keer de ham van de lokale slager heeft geproefd, beseft nog eens wat Bourgondische cultuur inhoudt.
Als u werkt in Nederland en woont in België kunt u onder voorwaarden kiezen voor het Nederlandse belastingsysteem, en in dat geval aftrek van hypotheekrente genieten. Eventuele andere financiële/fiscale voordelen (o.a. rondom estate planning) als gevolg van “emigratie” kunnen ook groot zijn, maar natuurlijk afhankelijk van de persoonlijke situatie.

Autorijden is in België ook een stuk goedkoper.
De gezondheidszorg in België is uitstekend, wachttijden komen zelden of nooit voor.
Wie werkt in Nederland kan als inwoner van België overigens in beide landen gebruik maken van de gezondheidszorg. En dan in beide landen ook goed verzekerd. In België is de gezondheidszorg zeer goedkoop in vergelijk met Nederland.

Goede kinderopvang, huishoudelijke hulp en thuiszorg is in België ruim voorhanden, en tegen relatief lage prijzen.

Wat zijn afstanden….de Randstad is anderhalf uur rijden!

Eindhoven en Weert liggen op amper 20 autominuten, maar Valkenswaard is de dichtstbijzijnde (Nederlandse) plaats. Het ligt op 10 km en 15 minuten afstand en staat bekend als een levendig regionaal centrum; veel jongeren komen uit de wijde omtrek op de Brabantse gezelligheid rond de diverse cafés op de Markt af. Winkels zijn er in maten en soorten; leuke boetieks, een goede boekhandel maar ook grootwinkelbedrijven als AH, HEMA en C&A.

Valkenswaard heeft ook een uitstekende scholengemeenschap, met alle schoolsoorten van VMBO tot en met Gymnasium. Kijk maar op: www.sgweredi.nl

Ook wie cultureel vermaak zoekt kan hier trouwens prima terecht. De Hofnar is een gezellige kleine schouwburg met een afwisselende programmering.
Dit betekent echter niet dat in Hamont-Achel e.o. niets te beleven valt. Twee keer in de week is er filmhuis bijv. (in Hamont en Neerpelt, beide dorpen liggen nabij), verder heel veel natuur en rust in de nabijheid!

Pelt heeft ook nog troeven: het cultureel centrum Dommelhof in Neerpelt, het jaarlijks Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt, Niko (academie voor beeldende kunst, muziek en dans), een gezellige uitgaansbuurt (Kerkstraat in Neerpelt) etc. maar ook de vele winkelketens in Pelt (Albert Heijn, Jumbo, Action, Delhaize, Carrefour, Colruyt, Lidl, Kruidvat, Blokker, Zeeman).
Het WICO biedt verscheidene studierichtingen aan in het algemeen secundair onderwijs (dus voorbereidend op universitair en ander hoger onderwijs) en heeft een uitstekende reputatie.
En tenslotte heeft u vanaf het station Hamont & Neerpelt een prima directe treinverbinding naar Antwerpen en in de spits ook vanaf Neerpelt naar Brussel.

Natuur- en sportliefhebbers kunnen ook ruim aan hun trekken komen.
In de omgeving van Hamont-Achel kunt u dagen wandelen: vennen, heide, bossen, velden, coulisselandschappen….alles binnen handbereik.
Het fietsroutenetwerk in de regio is zeer geliefd en biedt eindeloze mogelijkheden.
Tennis (binnen en buiten), golf (schitterende baan in Mol, waar u heel gemakkelijk lid kunt worden), paardrijden, etc. etc.

En verder:

– Antwerpen, Brussel, Maastricht, Aken, Düsseldorf… alles op (ruim) een uur rijden
– vanaf Eindhoven Airport naar meer dan 25 bestemmingen (o.a. Ryanair, Transavia)
– Modern ziekenhuis op ruim 10 min (Overpelt)
– Lagere school, kinderopvang en tennispark op wandelafstand

Samenvattend: wonen vlak over de grens betekent… profiteren van het beste van twee werelden.

Links:

http://www.hamont-achel.be
http://www.valkenswaard.nl
http://www.toerismelimburg.be
http://www.kempensegolf.be

Details

  • Perceel oppervlakte:
    766 m²
  • Prijs:
    149.000
  • Status: