Slaapkamers: 4
Badkamers: 1
546 m²

Overview

Charmante, zeer net onderhouden doch op te frissen, 3-4 slaapkamerwoning met 3 garages. De woning heeft een mooie zonoriëntatie en vanachter heb je nog uitzicht over de weilanden.
Het perceel is 5a 46ca tesamen, aan de dorpsrand van het gezellige Sint-Huibrechts-Lille te (Neer)Pelt, nabij de grens met Nederland. Een ideale woning voor koppels of gezinnen met kinderen/kinderwens en die van een karakteristieke woning houden en deze naar eigen smaak willen aanpassen!

Deze karakteristieke jaren ’60 woning met zo’n 165m² aan woonoppervlakte beschikt over een gezellige, ruime woonkamer, een extra salon, keuken, droge kelder, achtersas / wasberging, badkamer met toilet.
Boven zijn er 3 ruime slaapkamers, een berging/kleine slaapkamer. Daarnaast is de zolderetage bereikbaar met een vaste trap en deze kan eventueel nog een 4e/5e slaapkamer herbergen na aanpassingen.
Ook is er nog een aparte zolder boven het achterste deel van de woning.

De woning is gelegen in Sint-Huibrechts-Lille, een rustig kerkdorpje met een supermarkt, lagere school, enkele horecagelegenheden, gelegen tussen de kernen van Hamont, Achel, Neerpelt & Kaulille in, binnen de gemeente Pelt.
Pelt is een charmante gemeente en beschikt over o.a. een eigen ziekenhuis, treinstation, subtropisch zwembad en heel veel natuur & cultuur. Pelt ligt net over de grens nabij de gemeente Valkenswaard (Nederland) en gelegen aan de uitvalswegen naar Hasselt, Mol/Geel, Peer/Bree, Hamont/Budel/Weert en Valkenswaard/Eindhoven (N69). Tevens is er een directe treinverbinding vanuit Neerpelt naar Antwerpen en in de spits naar Brussel. Ook busverbindingen met Hasselt (18a) en Genk (8) passeren.
Pelt heeft veel cultureel aanbod en ook veel aanbod voor sport en natuur. Vele bossen en heide liggen ook in de buurt. Verder ligt de speeltuin van de Bosuil nabij en is Pelt gelegen bij vele fietsknooppunten. Pelt heeft een grote Nederlandse gemeenschap door de ligging nabij de grens, de voor Nederlanders nog relatief betaalbare huur- en koopwoningen, goed georganiseerde en zeer betaalbare gezondheidszorg, onderwijs en naschools aanbod.

BIJZONDERHEDEN:
+ Charmante woning
+ Rolluiken overal
+ Attest mazouttank nog conform
+ Gezellige woonkamer met zit- en eethoek en een kachel, en daarnaast nog een salon, potentieel samen te voegen, ook met de keuken
+ 4-5 (slaap)kamers mogelijk middels gebruik van de met vaste trap bereikbare zolderetage
+ Veel bergruimte naast de kelder en zolder
+ Tuin, garage en uitzicht op weilanden bieden mogelijkheden!
+ Prettige zonoriëntatie & locatie dichtbij het dorp én de Nederlandse grens
+ Nette prijs
+ Beschikbaar: medio op zeer korte termijn
+ Indien dit uw enige en eigen gezinswoning wordt betaalt u bij notariële overdracht sinds 1/1/2022 slechts 3% registratierechten (i.p.v. 6% voorheen)
+ Bij energetische renovatie worden de registratierechten zelfs 1%!!! Zie hier voor meer info: https://www.vlaanderen.be/het-verkooprecht-bij-de-aankoop-van-de-enige-eigen-woning/aanvullend-verlaagd-tarief-voor-de-aankoop-van-de-enige-eigen-woning-met-verbintenis-tot-ingrijpende-energetische-renovatie
+ Veel andere, aanvullende premies bij renovatie die u kan vinden op www.premiezoeker.be
+ Verbouwen van de woning kan met 6% BTW

EPC, elektrische keuring, attest mazouttank (helaas geen plannen) en verdere nuttige en verplichte informatie zijn door onze Belgische makelaar beschikbaar gesteld.

De mooie foto’s geven slechts een impressie; u bent welkom om deze woning te bezichtigen en de ruimte en sfeer van de woning en het groen eromheen te kunnen beleven.

Neem zeker ook even de moeite om uw financiering te checken met een (Belgische) hypotheekverstrekker indien u dit nog niet heeft gedaan.
Voor de Nederlanders: woningen in België mogen enkel gefinancierd worden via Belgische hypotheekverstrekkers. De regels in België zijn daarentegen ook nog strenger dan in Nederland dus voorbereiding met een Nederlandse hypotheekverstrekker is helaas niet voldoende. Kandidaten die hun financiering in België hebben voorbereid, wekken altijd meer vertrouwen. Wij kunnen u meerdere hypotheekverstrekkers aanbevelen indien u dit wenst.

Details

 • Perceel oppervlakte:
  546 m²
 • Woonoppervlakte:
  165 m²
 • Kamers:
  6
 • Slaapkamers:
  4
 • Badkamers:
  1
 • Garages:
  1
 • Prijs:
  245.000
 • Bouwjaar:
  1960
 • Status: