649.000
Slaapkamers: 4
Badkamers: 1
9655 m²

Overview

Charmante, karakteristieke in de bossen gelegen woning met 4 slaapkamers, woonkeuken, living met veranda, garages/stallen en een zeer ruime naastgelegen tuin/ landgoed op 9655 m2 die veel mogelijkheden biedt voor paarden-, dieren- en/of natuurliefhebbers, zeer rustig gelegen en toch nabij zowel de kern van Overpelt en Neerpelt, als de uitvalswegen N74 en N69, net over de grens bij Valkenswaard.

PLUSPUNTEN:
+ Sfeervol & charmante woning
+ Prachtige en rustige locatie met zeer goede zonoriëntatie
+ Gezellige woonkamer, veranda & leefkeuken
+ Inpandige garage
+ Overdekt terras & geweldige Engelse tuin, bos & duin, losstaande garage/stallen
+ Ruime (fiets)berging / stalling
+ 4 slaapkamers
+ Voor mensen die van een grote tuin & bos/ natuur houden is dit landgoed zeker een parel, ook ideaal voor dieren/paardenliefhebbers die hun dieren/paarden graag aan huis willen stallen
+ De woning is nog eigendom van de eerste bewoners die de woning hebben laten bouwen en is altijd met liefde onderhouden

+ Indien dit uw enige en eigen gezinswoning wordt betaalt u bij notariële overdracht sinds 1/1/2022 slechts 3% registratierechten (i.p.v. 6% voorheen)
+ Bij energetische renovatie worden de registratierechten zelfs 1%!!! Zie hier voor meer info: https://www.vlaanderen.be/het-verkooprecht-bij-de-aankoop-van-de-enige-eigen-woning/aanvullend-verlaagd-tarief-voor-de-aankoop-van-de-enige-eigen-woning-met-verbintenis-tot-ingrijpende-energetische-renovatie
+ Veel andere, aanvullende premies bij renovatie die u kan vinden op www.premiezoeker.be
+ Verbouwen van de woning kan met 6% BTW

De woning is gelegen aan een sinds kort zeer verkeersarme straat (enkel lokaal verkeer, fietsers en wandelaars) binnen Pelt, een charmante gemeente aan de grens met Nederland. Pelt beschikt over o.a. een eigen ziekenhuis, treinstation, subtropisch zwembad, veel scholen en heel veel aanbod in natuur & cultuur en dat op 20 minuten rijden van Veldhoven, 25 minuten van Eindhoven en 35 minuten van Hasselt. Pelt ligt aan de uitvalswegen naar Hasselt, Mol/Geel, Peer/Bree, Hamont/Budel/Weert en Valkenswaard/Eindhoven (N69). Tevens is er een directe treinverbinding.
Pelt heeft veel cultureel aanbod en ook veel aanbod voor sport en natuur. Vele bossen en heide liggen ook in de buurt. Verder ligt de speeltuin van de Scoutsralley nabij en is Pelt gelegen bij vele fietsknooppunten. Pelt heeft een grote Nederlandse gemeenschap door de ligging nabij de grens, de voor Nederlanders nog relatief betaalbare huur- en koopwoningen, goed georganiseerde en zeer betaalbare gezondheidszorg, onderwijs en naschools aanbod.

Meer informatie als EPC, elektrische keuring, kadastrale en stedenbouwkundige info enz. is door onze Belgische collega ter beschikking gesteld.

De mooie foto’s geven slechts een impressie; u bent welkom om deze woning te bezichtigen en de ruimte en sfeer van de woning en het perceel te kunnen beleven. De woning is meer dan het bezichtigen waard!

De woning is beschikbaar medio Q2 2023.

Wij beseffen dat u nog even moet wachten tot de bezichtiging, maar gebruik deze tijd om uw financiering te checken met een (Belgische) hypotheekverstrekker indien u dit nog niet heeft gedaan. Voor woningen in België zijn helaas enkel leningen via Belgische hypotheekverstrekkers toegelaten. De regels in België zijn daarentegen ook nog strenger dus voorbereiding met een Nederlandse hypotheekverstrekker is helaas niet voldoende. Kandidaten die hun financiering in België hebben voorbereid, wekken altijd meer vertrouwen. Wij kunnen u meerdere hypotheekverstrekkers aanbevelen indien u dit wenst.

Details

 • Perceel oppervlakte:
  9655 m²
 • Woonoppervlakte:
  225 m²
 • Kamers:
  5
 • Slaapkamers:
  4
 • Badkamers:
  1
 • Garages:
  1
 • Prijs:
  649.000
 • Bouwjaar:
  1982
 • Status: